Efter att ha blivit inspirerad utav många andra fotografer så har den senaste månaden till stor del bestått av att utveckla min fotografering för att kunna göra nya typer av bilder. Och något jag har fattat tycke för är det svartvita. Det visade sig bli en rejäl utmaning och mycket tänk innan jag tryckte ner avtryckaren. Något som jag alltid numera också använder mig av är kamerans Liveview, främst för att kunna ställa in skärpan lättare men också för att få en förhandsgranskning av motivet i svartvitt. Men efter att jag hade fått kläm på tänket när det gäller svartvitt och börjat se toner ist för kontraster mellan färger så blev det lite lättare att hitta motiv, vilket tillslut resulterade i den här bilden där man får en hel skala av gråa toner från svart till helt vitt.

Nikon D800E, Carl Zeiss Macro-Planar T 50 f/2.0, ISO 100, f/22, 0,4 sekunder.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.